Sequent 24 MY07 – injectie secventiala euro 5

INSTALATIE GPL AUTO SECVENTIALA


Sequent 24 MY07 este un sistem adresat  GPL-ului, pentru autoturismele cu injectie controlata. Este o evolutie in sistemele cu alimentare gazoasa secventiala.  Bazat pe Sequent 24, scopul sau este sa ofere o simplificare sporita si cresterea performantelor in termeni de acuratete a dozajului. Avand o presiune de functionare mai mica, datorita reductorului Genius MB si un impact estetic mai mare datorita comutatorului “o singura atingere”.

Telurile substantiale pe care Sequent 24 MY07 vrea sa le atinga sunt simplicitatea si reducerea costurilor, chiar si pastrarea neschimbata in mare parte a caracteristicilor principale ale vechilor sisteme gpl pe injectie (pierdere minima de putere, absenta mixerului, reductor-vaporizator singur stadiu, configurare de tip serial, setare de pe PC cu ajutorul softului de interfata, diagnoza cu ajutorul computerului, dozare controlata a gazului in cilindru prin eliminarea rateurilor, etc.)

 

ECU

 

-         microprocesor auto 16 biti 40 Mhz 
-         temperatura de operare: -40ºC + 105ºC
-         rezistent la apa
-         in concordanta cu normele de protectie auto si a semnalelor de intrare/iesire
-         voltaj de operare: 8V ÷ 16V
-         conector pol FCI 24 “SICMA”
-         grad de protectie IP67
-         omologare: R67-01; R110; R10

Injector BRC INO3

-         impedanta: 2.04 Ω /2.35mH la 20°C           
-         temperatura: -40°C ÷ 120°C / Voltaj: 6V ÷ 16V
-         garnitura: cauciuc pe metal
-         omologare: R67-01; R110

Senzor MAP – P1

-         greutate: 160 grame
-         dimensiuni: 28,2 mm x 62,7 mm x 74,3 mm       
-         presiune: 0 ÷ 2,5 bari
-         conector integrat
-         precizie: 1,5% F.S
-         temperatura de operare -20C° ÷ 120°C
-         iesire 0 ÷ 5 V

Buton de comutare “ One touch” 

-         comutator cu buton digital
-         26 mm diametru exterior
-         avertizor sonor
-         4 leduri verzi pt. indicarea nivelului
-         1 led bicolor (verde/rosu)
-         afisarea a 4 moduri de lucru

Metode posibile de instalare:
Integrat cu o gaura de Ø 23 mm
Extern, pe bord cu o gaura de Ø 14 mm

Filtru in stare gazoasa: 

-         filtru cu cartus
-         pierderea sarcinii: 35kPa cu Q= 18000 Nl/h aer
-         Grad de filtrare: β10 ≥ 75
-         Omologare: R67-01, R110

Reductor Genius MB

-         diafragma de tip singur stadiu  
-         presiune ajustata: 80, 120 sau 150 kPa,  corelata cu presiunea de admisie
-         putere maxima de alimentare cu SQ24MY07: 160 kw
-         omologare: R67-01

Reductor Genius Max

-         diafragma de tip singur stadiu   
-         presiune ajustata: 150 kPa,  corelata cu presiunea de admisie
-         putere maxima de alimentare cu SQ24MY07: 240 kw
-         omologare: R67-01

Software     

Interfata software pt. Sequent 24 MY07 a fost dezvoltata cu scopul de a imbina usurinta de a seta instalatia (mapare) cu instrumente puternice, capabile sa permita optimizarea pentru vehiculele care au nevoie. Conform acestei filozofii, a fost elaborata o procedura standard; este nevoie de doar 3 accelerari puternice ale masinii (pt. masini stabile) si cateva secunde la relanti pentru a efectua setarile. Daca masina necesita o optimizare a setarilor pentru momentele de accelerare brusca, decelerare sau sarcina maxima, atunci sunt disponibile cateva strategii simple si intuitive care permit obtinerea unor rezulate maxime. Comunicarea (optionala) cu OBD-ul pe benzina, permite afisarea celor mai relevanti parametrii pentru diagnoza, integrand in acest fel intr-un singur instrument, date specifice ale ambelor sisteme (gpl si benzina).

Optiunile de diagnoza si testare a actuatorilor, utile la verificarea sistemelor, sunt disponibile si la alte instalatii din familia Sequent.

Particularitati:

-         cablare usoara
-         eliminarea componentelor aditionale pentru o montare facila
-         eliminarea lipiturilor prin inlocuirea cu conectori
-         simplificarea instalarii software-ului pe calculatorul personal

Sequent 24 MY07 este format din urmatoarele componente:

Reductor Genius MB
Injectoare de gaz BRC
Eletrovalva ET98MY07
Unitate de control (ECU) Sequent 24MY07
Filtru in faza gazoasa FJ1
Senzor P1
Buton de comutatie “o singura atingere”
Senzor de temperatura al apei

Microcontrolerul permite o flexibilitate sporita in administrarea informatiilor primite de la diferiti senzori ai motorului si un control efectiv al gazului.

O parte importanta o reprezinta software-ul specific care permite o setare eficienta a instalatiei, controland buna functionare.

FUNCTII:

Dupa instalarea Sequent 24MY07, controlul sistemului si al alimentarii cu gaz este asigurat de ECU, care manageriaza prin injectoarele electrice, conform cu timpii de injectie pe benzina, care sunt transformati in timpi de injectie pe gaz.

In acest fel Sequent 24MY07 regleaza amestecul de gaz, mentinand aceleasi strategii ca si ECU benzina, optimizand in timp real cantitatea de carburant pentru a obtine cel mai bun amestec si in acelasi timp respectand si normele de poluare, nedepinzand de conditiile externe precum temperatura sau compozitia carburantului.

Sequent 24MY07 controleaza toate regimurile motorului, de la relanti si accelerari bruste,  pana la cele mai extreme conditii de functionare, pastrand hartile originale de cele mai multe ori, dar permitand o adaptare mai buna a dozajului pe gaz in timpul accelerarilor bruste. Aceasta asigura o compatibilitate sporita cu sistemul de alimentare original al vehiculului si o integrare mai buna cu sistemul de diagnoza OBD.

Comutatorul “ One-Touch” guverneaza ECU, permitand pornirea pe benzina, comutarea automata pe gaz si modul fortat pe benzina.

In primul caz, vehiculul porneste pe benzina, apoi imediat ce temperatura reductorului si conditiile de functionare ale motorului (rpm, presiune,etc) ating parametrii ideali din software, comuta automat pe gaz. In caz ca motorul se opreste accidental, ECU automat schimba pe benzina.

Sistemul functioneaza in legatura directa cu ECU benzina, corectand in timp real amestecul aer/gaz, conform informatiilor venite de la injectoarele de benzina, injectoare comandate de ECU benzina.  Prin urmare, ECU benzina, va fi capabil sa indeplineasca sarcinile pentru care a fost fabricat, cu ajutorul senzorului Lambda, pentru a mentine amestecul corect.

Cantitatea de carburant injectata in motor este vitala pentru buna functionare a masinii. Amestecul prea sarac sau prea bogat afecteaza performantele, consumul si noxele emise.

Carburantul injectat in cilindrii este controlat de injectoare electrice in faza gazoasa (situate langa injectoarele originale de benzina), care permit dozajul gazului si injectarea in fiecare galerie de admisie, eliminand rateurile.

Sarcina ECU Sequent 24 MY07 este sa evalueze semnalele timpilor de injectie venite de la ECU benzina, asociindu-le cu conditiile de functionare ale vehiculului, conform unor harti predefinite si sa calculeze timpii de injectie pentru injectoarele de gaz. Proportia stoichiometrica corecta ce caracterizeaza sistemul, depinde de capacitatea de decizie rapida a sistemului digital din interiorului ECU Sequent 24 MY07 si de raspunsul rapid pe care il garanteaza injectoarele de gaz. Sequent 24 MY07 administreaza taierea injectoarelor de benzina si emularea lor ; noul comutator folosit integreaza un indicator de nivel datorita celor 4 leduri verzi. Puteti conecta ECU Sequent 24 MY07 (prin cablaje specifice de comunicare) la un laptop, pentru programare si diagnostificare si pentru o procedura usoara si complexa de setare. Programul puternic si concludent de interfata va permite sa comunicati cu ECU si sa interveniti in fiecare parametru al instalatiei in timp real.

Acest tip de instalatie gpl este des intalnita pe Dacia Logan, multi propietari de Logan ce au cumparat masina fara GPL de fabrica, ori au dorit sa-si schimbe instalatia,  au ales sa monteze aceasta instalatie de gaz.

Sursa: crcgrup.ro

--- Montajul Lunii --- Renault Kadjar TCe 140 GPF

imageimageimageimageimageimage

Contact

Tel/Fax : 0231-58.47.46

Mobil : 0740.98.39.46 / 0733.69.96.34

Email : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web : www.gazautointernational.ro

 

social