Landi Renzo Omegas Plus

Instalații GPL Secvențiale Landi Renzo Omegas Plus


Scopul unui sistem de injecție secvențială este de a permite introducerea unei cantităţi precise de gaz în camera de ardere pentru a respecta normele antipoluare şi a răspunde la toate cerinţele şoferului. Aceasta funcționează în concordanță cu sistemul de injecție de benzină de la care împrumută parametrii principali de funcționare (timpi de injecție, turație motor, presiune colector admisie și analiză amestec carburant) realizând dozajul optim pentru o funcționare foarte apropiată de cea pe benzină, cu emisii poluante care se încadrează în normele U.E.

 

Părțile componente ale unui sistem GPL secvențial Landi Renzo sunt:

recipient


RECIPIENTUL DE STOCARE SI ALIMENTARE cu GPL a motorului (rezervor) care poate fi cilindric sau toroidal. Sunt fabricate în funcție de spațiul din porbagaj  și de nevoia de autonomie, de la 30 la 90 de litri (pot fi chiar mai mari); capacitatea maximă de umplere a recipientului de GPL este 80% din capacitatea totală și nu poate fi depășită; recipientele sunt testate fiecare la presiune de peste 30 de bari, presiune aproape dublă față de presiunea de lucru care poate fi de maxim 17,64 bari.

multivalva

MULTIVALVA – sistem de securitate și de transfer a GPL din stația de alimentare în rezervor și din rezervor în reductorul - vaporizator prin intermediul conductelor de înaltă presiune. Este prevăzută cu trei supape de siguranță, prima care nu permite trecerea gazului înapoi către stația de alimentare cu gpl sau în atmosferă, a doua care nu permite trecerea GPL către regulator decât atunci când motorul funcționează pe GPL și este acționată prin comandă electrică; a treia care în caz de suprapresiune protejează rezervorul și celelalte elemente ale sistemului, eliberând surplusul de presiune prin tubul de ventilare cu care este prevazută carcasa etanșă. Multivalva limitează gradul de umplere a rezervorului la 80% din capacitatea totală și de asemenea asigură indicarea nivelului de GPL care se află în rezervor.

electrovalvaELECTROVALVA - supapa de siguranță suplimentară, acționată electric, care este deschisă numai pe timpul funcționării pe GPL a motorului. Are funcție dublă, în sensul că în afară de funcția de siguranță are și funcție de filtrare a GPL în faza lichidă.

reductor

REDUCTOR-VAPORIZATOR - reduce presiunea gazului lichid, transformă gazul lichid în GPL stare gazoasă și îl direcționează printr-un racord de joasă presiune către injectoarele de gaz. La rândul său, reductorul este prevăzut cu două supape: prima controlează debitul optim de GPL lichid care intră în vaporizator și asigură menținerea presiunii constante ăn toate regimurile de lucru ale motorului; a doua este supapa de suprapresiune care este reglată în așa fel încât la presiune mai mare de 2 bari să elibereze în atmosferă surplusul de presiune, protejând astfel regulatorul, racordul de joasă presiune și injectoarele.
filtruFILTRU DE FAZA GAZOASĂ a GPL - destinat să rețină eventualele impurități ce se pot gasi în gaz, protejând astfel injectoarele de o uzură prematură.

senzor

SENZOR DE PRESIUNE SI TEMPERATURA GPL în faza gazoasă - acesta măsoară în timp real presiunea și temperatura gazului, realizând astfel codiții de funcționare optime a motorului pe GPL; totodată asigură protecția față de eventuale pierderi de gaz, trecând în mod automat motorul la funcționarea pe benzină și la închiderea electrovalvelor.
injectoare

INJECTOARELE - distribuie în mod uniform și în cantitate optimă gazul la fiecare cilindru în parte.

centralina


UNITATEA ELECTRONICĂ DE CONTROL (CENTRALINA)
- prelucrează informațiile primite de la sistemul de alimentare cu benzină (timpi de injecție, turație, presiune colector admisie și amestec) și ale sistemului GPL (presiune, temperatură gaz, funcționare bobine electrovalve, nivel GPL în rezervor) asigurând funcționarea optimă a motorului în funcție de cerințele șoferului și respectarea normelor de poluare impuse de legislație.

comutator

MODUL DE COMANDĂ ELECTRONIC - are funcție dublă: ajută la comutarea manuală de la funcționarea benzină/GPL și invers și este prevăzut cu martori luminoși care indică tipul de funcționare și funcția de indicator de nivel a GPL în rezervor.

--- Montajul Lunii --- Renault Kadjar TCe 140 GPF

imageimageimageimageimageimage

Contact

Tel/Fax : 0231-58.47.46

Mobil : 0740.98.39.46 / 0733.69.96.34

Email : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web : www.gazautointernational.ro

 

social