Instalatii gpl pentru masini cu carburatie
Conversia gpl, tipul si amplasamentul componentelor privind masinile pe carburatie, corespund cu instalatia de gaz BRC marca Bristol.
Functionare:
GPL-ul in stare lichida ajunge in rezervor prin intermediul prizei de alimentare. De aici, multumita functiilor importante indeplinite de multivalva, prin intermediul conductei de inalta presiune si controlat de electrovalva, gpl-ul ajunge in reductorul-vaporizator ( reductor de tip electroasistat sau pneumatic). Aici, multumita apei din instalatia de racire a motorului, din stare lichida, gazul ajunge in stare gazoasa, ajungand la presiunea mediului ambiant. Mai departe ajunge in mixer, unde se face amestecul optim aer-gaz. La masinile pe carburatie, se ataseaza o electrovalva speciala de benzina pentru a intrerupe debitul benzinei in timpul functionarii autovehiculului pe gaz. Comutarea gaz-benzina se face cu ajutorul unui comutator ce are totodata si functie de nivel. Componentele necesare pentru conversia carburatiei sunt vandute separat, pentru a permite diverse combinatii, in functie de tipul vehiculului, preferintele montatorului, etc…
Sursa: crcgrup.ro
Conversia gpl, tipul si distributia componentelor, privind vehiculele necatalitice cu injectie , corespund tipului de instalatie BRC marca Elegant.
Functionare:
GPL-ul in stare lichida intra in rezervor prin intermediul prizei de alimentare. Mai departe, multumita functiilor importante indeplinite de multivalva, prin intermediul conductei de inalta presiune si controlat de electrovalva, gpl-ul ajunge la reductorul de presiune. Aici, cu ajutorul apei venite din instalatie de racire a motorului, gpl-ul trece in stare gazoasa si ajunge la o presiune a mediului ambiant. Mai departe ajunge in mixer unde se face amestecul optim de aer si gaz. Comutarea gaz-benzina se face cu ajutorul comutatorului amplasat pe centralina. Inafara de functia de “siguranta” , acesta indeplineste si functia de intrerupere a alimentarii cu gaz. Componentele necesare pentru conversia injectiei sunt vandute separat, pentru a permite diferite combinatii, in functie de tipul vehiculului, preferintele montatorului, etc…
Sursa: crcgrup.ro
Sistemul GPL cu injectie de gaz lichid (liquid-state LPG Direct Injection) dezvoltat de BRC Gas Equipment Italia reprezinta un sistem de alimentare cu GPL asemanator sistemului de alimentare cu benzina, practic pornirea masinii nu va mai necesita benzina, aceasta functionand exclusiv pe GPL.
Instalatia Gpl cu injectie directa este dezvoltata pentru motoare cu injectie directa benzina (motoare GDI,TSI,FSI) ce permite injectarea gazului lichid chiar in camera de ardere, folosind injectoarele originale si pompa de inalta presiune ale autoturismului.
Instalatia Gpl cu injectie directa permite optimizarea performantelor motorului si reducerea emisiilor poluante .
Sistemul folosit este unul performant şi foloseşte tehnologie de ultimă generaţie, iar studiile de specialitate îl recomandă ca fiind un combustibil foarte potrivit pentru alimentarea unui motor cu injecţie directă
SEQUENT DIRECT INJECTION (S.D.I)
SEQUENT DIRECT INJECTION este un sistem de alimentare cu GPL dezvoltat pentru a fi integrat cat mai bine cu motoarele alimentate cu injecţie directa de benzina.
A aparut in anul 2006, BRC dand dovada inca odata de capacitatea sa inovativa, fiind prima firma din lume care a inventat o instalatie gpl pentru injectia directa de benzina.
Sistemul SDI s-a născut pe baza deja consolidata a sistemelor de injecţie secvenţiala fazată BRC numite SEQUENT de la care a păstrat obiectivele de instalare simpla compatibilitatea componentelor si integrarea tuturor funcţiilor in puţine componente.
SDI este un sistem de injecţie gazoasa multipunct secvenţiala fazata de serie (sau master&slave). Ca si alte sisteme din familia SEQUENT, injecţia de GPL se face in galeria de admisie in timp ce injecţia de benzina are loc direct in camera de ardere. Acest lucru permite aceiaşi simplitate in instalare la alte sisteme si posibilitatea de a utiliza aceiaşi componistica mecanica, cu avantaje evidente pentru validarea componentelor.
In schimb, ECU – ul reprezintă elementul complet inovator al sistemului.
Proiectata după ultimele standarde de robusteţe si supus probelor de stres si validare cerute de constructorii de autovehicule a fost construit cu gândul la viitoarele evoluţii ale electronicii in domeniul auto si conţine funcţiile de taiere si emulare a injectoarelor de benzina.
Aplicaţiile pe motoare complexe cum sunt cele cu injecţie directa de benzina, au cerut dezvoltarea de circuite electronice si de algoritmi SOFTWARE specifici, in măsura sa garanteze, in măsura sa garanteze, in măsura sa garanteze, in orice condiţii de funcţionare , citirea corecta a cantităţii de carburant ceruta de ECU – ul de benzina si de determinarea răspunsului sistemului incat sa satisfacă complexul sistem de diagnoza.
SDI este aplicabil pe motoarele cu injecţie directa de benzina până la 6 cilindri, aspirate sau supraalimentate cu putere de până la 200Kw.
SEQUENT DIRECT INJECTION este construit din următoarele dispozitive:
Toate componentele sistemului sunt omologate conform regulamentelor asupra siguranţei componentelor GPL (R67 – 01) si directivelor de compatibilitate electromagnetica ( 2004/104/CE)
SDI este un sistem de tip serie sau master&slave. Cantitatea de gaz trebuie injectata in fiecare ramificaţie a galeriei de admisie este calculata pe baza timpilor de injecţie comandate de ECU – ul de benzina ce apoi sunt transformaţi in timpi de injecţie pe gaz, ţinând cont si de presiunea si temperatura acestuia.
SDI funcţionează astfel cu reglarea combustiei de gaz, menţinând neschimbate strategiile de control ale ECU – ului de benzina executând in timp real optimizarea cantităţii de combustibil pentru a obţine o combustie ideala.
SDI controlează toate fazele de funcţionare ale motorului, de la ralanti la cele mai extreme condiţii menţinând in toate acestea strategiile sistemului original. In acest mod se obţine întotdeauna nivelul maxim de compatibilitate cu orice tip de motor si se menţine neschimbata diagnostica de control a motorului prevăzuta de constructor.
Noul comutator BRC este utilizat pentru pilotarea comutării si permite pornirea pe benzina cu comutare automata pe gaz sau funcţionare forţata pe benzina.
In primul caz autovehiculul porneşte pe benzina apoi imediat ce condiţiile de temperatura ale reductorului si condiţiile de funcţionare ale motorului (turaţie, presiune in galeria de admisie etc.) impuse in program sunt atinse trece automat pe gaz. In caz de oprire accidentala a motorului ECU – ul face automat comutarea pe benzina.
Calibrarea se efectuează prin intermediul Softului de interfaţa pe P.C cu descărcarea harţilor in sistemul autovehiculului de pe saitul BRC. Softul permite efectuarea operaţiunilor de verificare si reglare a harţilor si eventuale calibrări in cazul in care ar fi fost necesare.
Operaţiunile de verificare a instalaţiei si de întreţinere sunt simplificate mulţumita sistemului de diagnoza interna a ECU – ului de gaz in măsura, sa semnaleze posibile defecţiuni si cauze cu ajutorul testului de actuatori.
Sursa: crcgrup.ro
Instalatia gpl Sequent 24 MY11 este versiunea imbunatatita a instalatiei Sequent 24 MY07. Aceasta vine in dotare cu o noua centralina construita pe baza tehnologiei de top Plug&Drive si este capabila se gestioneze motoarele cu 2-3-4 cilindrii, inclusiv motoarele euro 5 de ultima generatie.
Noile sale strategii si algoritmi de calcul fac posibila integrarea perfecta a instalatiei gpl pe masina dvs. chiar si pe autovehiculele cele mai pretentioase.
Strategia “Start&Stop” integrata in noua centralina de GPL a fost conceputa pentru autovehiculele cu motoare ce folosesc aceasta tehnologie, care permite oprirea motorului la semafor in scopul economiei de combustibil si a reducerii poluarii. Daca in mod normal la alte instalatii pornirea se face pe benzina, apoi are loc comutarea pe gaz, cu ajutorul tehnologiei “Start&Stop” masina dvs. va porni direct pe GPL.
Pe langa noua centralina de gaz, instalatia BRC are in dotare si noul injector de gaz INO3 MY09, folosit pana acum doar in montajele OEM (de fabrica).
Acest injector este mai rapid fata de predecesorul sau, avand un timp de reactie mai mic in momentul schimbarii comportamentului motorului (de exemplu acceleratii bruste), fapt ce imbunatateste performantele motorului, precum si consumul.
Sursa: crcgrup.ro
Tel/Fax : 0231-58.47.46
Mobil : 0740.98.39.46 / 0733.69.96.34
Email : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web : www.gazautointernational.ro